Gienderwijte - deel 1

Alle vierkante meters zijn geadopteerd.
* Het is via mobiele telefoon of bepaalde tablets niet mogelijk om zelf de plek van jouw vierkante meters natuur uit te kiezen. Dat kan wel als je adopteert via een laptop of desktop computer. Als je via je telefoon m² adopteert, worden de m² willekeurig (en aaneengesloten bij meerdere m²), uitgekozen.

Zo kun je vierkante meters adopteren
Ga met de muis over de luchtfoto van het gebied en klik de vierkante meter(s) aan die jij wilt adopteren. Ieder vierkantje op de foto staat voor 1 m2 natuur. Adoptie van één vierkante meter kost 9,50 euro. Met de pijlen onder de luchtfoto kun je het beeld verplaatsen. Het is mogelijk om zowel per vierkante meter te selecteren, als meerdere vierkante meters tegelijk te kiezen. Kies onder de luchtfoto de gewenste selectiemethode. Indien je vierkante meters wilt adopteren via je mobiele telefoon, dan is het niet mogelijk om zelf de plek van jouw vierkante meters uit te kiezen.

Als je de door jou te adopteren vierkante meters geselecteerd hebt, klik je onder de luchtfoto aan de rechterkant op 'Adopteer'. Vervolgens kun je het gekozen gebiedje een naam geven en er voor kiezen om deze naam zichtbaar te laten zijn op de website. Daarnaast kun je de optie aanvinken om een geprint certificaat thuis gestuurd te krijgen (je krijgt het certificaat overigens ook altijd gratis per e-mail toegestuurd) en je kunt aangeven of je de adoptie van  vierkante meter(s) natuurgebied cadeau geeft. Klik vervolgens op 'Adopteer stukje(s) natuur' om te betalen. Nadat de betaling ontvangen is, ontvang je per e-mail het natuurcertificaat. En desgewenst dus ook een fraai geprint exemplaar.

Het stuk grond is nu nog landbouwgrond en was in bezit van Landgoed Gienderwijte. De Partij voor de Dieren heeft het stuk landbouwgrond gekocht om de omzetting naar natuur mogelijk te maken. Het zal worden omgevormd naar Kruiden- en faunarijk grasland, droog en vochtig bos, er komen paddenpoelen en het gebied zal voor een stukje plas/dras worden. Wil je meer lezen over deze natuurtypen en welke dieren er leven? Ga dan naar Het gebied. Op dit moment wordt de eerste 3 hectare ter adoptie aanboden. Het betreft het meest zuidelijke stukje op onderstaande afbeelding. Bij een succesvolle actie kunnen we in totaal ruim 11,3 hectare landbouwgrond omzetten in prachtige, blijvende natuur.

Toekomstige inrichting van het gebied
(klik op de afbeelding om te vergroten)

Fiscaal aantrekkelijk natuur adopteren
Indien je 100 m of meer wilt adopteren, is het fiscaal aantrekkelijk om dat te doen via een periodieke gift. Je leent het bedrag dat je in gedachten hebt uit aan de Partij voor de Dieren en je legt vast dat je gedurende minimaal 5 jaarlijkse termijnen een vast bedrag van de lening kwijtscheldt. Hierdoor worden je giften (het deel van de lening dat je jaarlijks kwijtscheldt) volledig aftrekbaar van de belasting, zonder minimum of maximum. Afhankelijk van je inkomen betaalt de belastingdienst een derde tot de helft van je gift terug. Zo kun je dus een groter bedrag schenken zonder dat het je meer kost. Klik hier voor meer informatie over fiscaal aantrekkelijk schenken.

Word lid en ontvang 1 m2 cadeau!
Word vandaag nog lid van de Partij voor de Dieren en ontvang een certificaat dat je beschermer bent van een vierkante meter natuur met de naam van jouw keuze. Je bent al lid vanaf 20 euro per jaar. Met je lidmaatschap kun je deelnemen aan themabijeenkomsten, partijcongressen en natuurwerkdagen in door ons aangekochte natuur. Daarnaast word je op de hoogte gehouden van de activiteiten van de partij via de nieuwsbrief.

Klik op de oranje button om lid te worden. Zodra je betaling bij ons binnen is, ontvang je een cadeaubon waarmee je jouw vierkante meter(s) kunt adopteren en je naam voor altijd kunt verbinden met de natuur die er gecreëerd wordt.

Disclaimer: Het betreft een symbolische adoptie van vierkante meters natuur. De Partij voor de Dieren zamelt met deze crowdfunding geld in om de aankoop, de omvorming en het beheer te kunnen financieren. De Partij voor de Dieren blijft eigenaar van het natuurgebied. De genoemde coördinaten in het selectieveld zijn bij benadering.

Volg ons op: 
 PrivacyverklaringAlgemene Voorwaarden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram