Grond is schaars in ons land. Maar liefst tweederde van ons landoppervlak wordt gebruikt voor landbouw. Veelal monocultures en megastallen. Bijna de helft is voor de veehouderij. Er is steeds minder natuur over en natuurgebieden raken steeds meer versnipperd. Een ramp voor de biodiversiteit. Tegelijk is er een enorm woningtekort. De Partij voor de Dieren wil dat we de Nederlandse grond eerlijk gaan verdelen. Met als belangrijkste doel: meer natuur. 

We kunnen immers niet zonder. De natuur zorgt voor ons voedsel, schone lucht, schoon water, soortenrijkdom, een vruchtbare bodem en een stabiel klimaat. Als we 75% minder dieren fokken komt er veel landbouwgrond vrij. Daarmee kunnen we het woningtekort aanpakken, maar we willen er vooral de natuur mee laten groeien en bloeien. Nu al staan 16.000 boerenbedrijven te koop. Samen kunnen we boerenland vrijkopen en Nederland natuurlijker maken, natuurgebieden weer verbinden en daarmee de ecologische hoofdstructuur realiseren. En om de landbouw niet langer te laten indruisen tegen de natuur, maar juist te werken in overeenstemming met natuurwetten. Zo kunnen we in Nederland ruimte maken voor de natuur, voor onszelf én voor toekomstige generaties.

Zolang de overheid geen topprioriteit maakt van het beschermen en uitbreiden van natuur moeten wij het samen doen. Daarom start de Partij voor de Dieren een nieuwe woudfundingsactie door op twee plekken in ons land natuur te beschermen, te ontwikkelen en te laten groeien en bloeien. Adopteer vandaag nog één of meerdere vierkante meters voormalige landbouwgrond  in Neede (Gelderland) en/of Maasbracht (Limburg). Met jouw deelname aan de woudfunding kunnen wij de aankoop en het beheer van deze gebieden bekostigen en bij succes nieuwe gebieden verwerven en ter adoptie aanbieden.
Je kunt een stukje adopteren voor jezelf of om cadeau te doen. Bovendien kun je jouw vierkante meter(s) een naam geven! Als dank voor je deelname ontvang je een prachtig natuurcertificaat. Je adopteert een stukje natuur voor 5 euro per m2. Benieuwd hoe deze gebieden er uit zien? Je leest het hier.

Eerdere woudfundingsacties - PvdD natuur in Daarle
Het is niet de eerste keer dat de Partij voor de Dieren een stukje Nederland koopt om het veilig te stellen en om het voor altijd te beschermen. Met de hulp van duizenden natuurbeschermers kocht de partij in 2013 bijna 100.000 vierkante meter natuur vrij in Daarle dat bij een online veiling werd aangeboden aan de hoogste bieder. In 2016 kocht de partij een aangrenzend stuk natuur. Met deze aankoop worden belangrijke natuurwaarden beschermd en ontstaat een prachtig rustgebied voor planten en dieren. In een gebied waar veel agrarische bedrijven actief zijn, is iedere vierkante meter natuur van groot belang om de biodiversiteit te beschermen. Klik hier om meer te lezen over deze woudfundingsactie en het PvdD natuurgebied in Daarle.

Volg ons op: 
 PrivacyverklaringAlgemene Voorwaarden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram